guesthouse/ gite/tiny home®

Plattegrond

Dit vakantiehuis/gasthuis/gite®  is gebouwd in houtskeletbouw volgens het timber based house principe®.  De wanden staan onder een hoek, waardoor het stevig staat en de ruimte vrij indeelbaar is.

Vloer, wand en dak zijn opgebouwd uit een stijl en regelwerk, waartussen isolatiemateriaal is aangebracht.  De keuze van materialen garandeert een aangenaam binnenklimaat , zowel in de zomer als winter.   Een kleine tegelkachel in de punt gebouwd, geeft aangename stralingswarmte af en warmt water op voor in de boiler.

Verschillende materialen kunnen dienen als gevelbekleding.  Omdat dit ontwerp werd gemaakt in de Ardêche (Fr.) bestaat de gevelbekleding uit shingles : dunne houten plaatjes, gezaagd van het hout van de tamme kastanje (Castanea Sativa) , die daar veel voorkomt. Tamme kastanje is zeer duurzaam en geschikt voor toepassingen buiten .  Afhankelijk van de eisen en wensen, kan echter gekozen worden voor elke denkbare gevelbekleding.

Voor de binnenbetimmering kunnen bijvoorbeeld vuren-,  dennenhout,  Pitch pine, Carolina pine etc. , dienen

De badkamervloer is vervaardigd van beton, dat glad wordt afgewerkt of voorzien van een granito afwerking met opstaande randen.

langsdoorsnede
dwarsdoorsnede.
visualisatie in kikkerperspectief met Archicad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *