Het huis op Palen

Eigentijds en modern appartement, gebouwd op een voormalige schilderswerkplaats. het huis op palen, gasthuisstraat 4 te hilversum. (2004-2005 )

Ontwerp, ontwikkeling en bouw : Bert Pijnse vander Aa

  • Appartement van 110 m2  bewoonbaar vloeroppervlak en 40 m2 dakterras
  • beneden : schilderswerkplaats met kelder 90 m2, kantoorruimte ca. 30 m2 en twee parkeerplaatsen overdekt.

Op en over de bestaande bebouwing werd een staalconstructie aangebracht waarop het appartement in houtskeletbouw volgens de platformmethode werd gebouwd. Voor de gevelbekleding werd een cementgebonden plaat toegepast ( aqua- panel ) die werd afgewerkt met een cementgebonden pleister (Knauf naturel ).  De Kozijnen van de voorpui werden vervaardigd van Western red Cedar en de overige kozijnen van een goede kwaliteit Oregon pine. Deze houtsoorten behoeven geen afwerking.

De overgang van de gepleisterde buitenwand naar het dak-overstek werd gerealiseerd door een terugvallende strook, beplakt met hardplastic in blauw en rode vlekken van ABET Laminati te monteren.  Hardplastic werd verder toegepast bij de afwerking van het keukeninterieur.

124_2413
de ruïne
127_2739
ouderwets tekenwerk
131_3197-1750x1313
aqua panel beplating

 

132_3261
overgang pleisterwerk naar betimmering middels strook hardplastic van Abet laminati
141_4103
parkeerplaatsen/ trap naar kelder en entree

 

m-40
trappenhuis
de living
eiken trap