over mij

Mijn ‘carrière’ begon als ‘krullenjongen’ bij de plaatselijke antiquair toen ik 14 jaar was. Snel daarna werd ik gepromoveerd tot ‘hoofd’  restauratie. Ik was de jongen met de ‘gouden handjes’ . Bij de antiquair ontstond mijn belangstelling voor kunst (geschiedenis ) en vooral kunstnijverheid en architectuur. 

Ik wist al heel vroeg dat ik zelfstandig wilde zijn en begon na het behalen van mijn diploma werktuigbouw in 1980 een meubelmakerij en uiteindelijk bouwde ik een zelfontworpen en ontwikkeld eigentijds appartement, bovenop een bestaande schilderwerkplaats in het centrum van Hilversum.

Na voltooiing van de bouw in 2005 deed ik een studie digitaal tekenen en visualiseren met Archicad en maakte een concept voor een laag energie en comfortabel huis: ‘het timber based house concept® ‘

In de periode vanaf 2012 ging ik me bezighouden met het fenomeen ‘energie ‘ en ontwierp ‘energiemachines’ zoals de fietsmachine en de pompwip . Daarnaast spellen voor in de openbare ruimte en educatieve klokken .