about me

Mijn ‘carrière’ begon als ‘krullenjongen’ bij de plaatselijke antiquair toen ik 14 jaar was. Snel daarna werd ik gepromoveerd tot ‘hoofd’  restauratie. Ik was de jongen met de ‘gouden handjes’ en ik zat dan ook nooit om werk verlegen toen en verdiende veel geld.  Biedermeier kasten en stoelen waren in die tijd erg gewild en dan polierde ik de panelen die met bloem-mahonie waren gefineerd. Of ik kreeg van mijn baas een bosje houtjes toegeworpen, waar ik dan weer vier bruikbare ‘vroeg’ biedermeier stoelen van maakte zonder dat nog wat te zien was. Vroeg Biedermeier meubels waren veel waard.  Bij de antiquair ontstond mijn belangstelling voor kunst (geschiedenis ) en vooral kunstnijverheid en architectuur. 

Ik wist al heel vroeg dat ik zelfstandig wilde zijn en begon na het behalen van mijn diploma werktuigbouw in 1980 een meubelmakerij. Via het pad van een meubelfabriek, timmerman en kleine aannemer bouwde ik uiteindelijk een zelfontworpen en ontwikkeld eigentijds appartement, bovenop een bestaande schilderwerkplaats, die ik had gekocht in het centrum van Hilversum. In de ontwerp fase was mijn kennis van houtskeletbouw en staalbouw van pas gekomen. 

Na voltooiing van de bouw in 2005 deed ik een studie digitaal tekenen en visualiseren met Archicad en maakte een concept voor een laag energie en comfortabel huis dat ik het ‘ timber based house concept® ‘ noemde omdat het is opgebouwd uit houtproducten – plaatmaterialen van de Zwitserse fabrikant Pavatex – en verwarmd wordt met een State of the Art tegelkachel van de Duitse firma Brunner.     

Naar aanleiding van een paper van Jp Gordon in 2012 met de titel ” is economische groei voorbij ”  ging ik artikelen schrijven en me bezig houden met een ‘plan voor een toekomst ‘ als alleenstaande zonder pensioen. Uiteindelijk resulteerde dat in het plan Let’s build our own future ‘  waarbij deelnemers letterlijk bouwen aan de eigen toekomst in een bedrijfsmatige opzet.   ‘Het Bedrijf” .