over mij

Mijn ‘carrière’ begon als ‘krullenjongen’ bij de plaatselijke antiquair toen ik 14 jaar was. Snel daarna werd ik gepromoveerd tot ‘hoofd’  restauratie. Ik was de jongen met de ‘gouden handjes’ en ik zat dan ook nooit om werk verlegen toen en verdiende veel geld.  Biedermeier kasten en stoelen waren in die tijd erg gewild en dan polierde ik de panelen die met bloem-mahonie waren gefineerd. Of ik kreeg van mijn baas een bosje houtjes toegeworpen, waar ik dan weer vier bruikbare ‘vroeg’ biedermeier stoelen van maakte zonder dat nog wat te zien was. Vroeg Biedermeier meubels waren veel waard.  Bij de antiquair ontstond mijn belangstelling voor kunst (geschiedenis ) en vooral kunstnijverheid en architectuur. 

Ik wist al heel vroeg dat ik zelfstandig wilde zijn en begon na het behalen van mijn diploma werktuigbouw in 1980 een meubelmakerij en uiteindelijk bouwde ik een zelfontworpen en ontwikkeld eigentijds appartement, bovenop een bestaande schilderwerkplaats in het centrum van Hilversum.

Na voltooiing van de bouw in 2005 deed ik een studie digitaal tekenen en visualiseren met Archicad en maakte een concept voor een laag energie en comfortabel huis: ‘het timber based house concept® ‘ Dat is opgebouwd uit plaatmaterialen van de Zwitserse fabrikant Pavatex en wordt verwarmd wordt met een moderne en geavanceerde tegelkachel van de Duitse firma Brunner in combinatie met een zonne-boiler installatie